Witte chocolade taart met lotuskoekjes
Date Published

Deze heerlijke witte chocolade taart met krokante lotuskoeken is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Het romige van de witte chocolade en de kruidige smaak van de lotuskoeken vullen elkaar prachtig aan. Volg het eenvoudige stappenplan hieronder om zelf deze taart te maken.
1. Bodem voorbereiden
Verkruimel de lotuskoeken fijn en smelt de boter. Meng de boter door de koekkruimels en druk dit mengsel stevig op de bodem van een springvorm. Zet de bodem minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
2. Vulling maken
Smelt de witte chocolade au bain-marie of voorzichtig in de magnetron. Klop de roomkaas met poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en meng goed.
3. Slagroom opkloppen
Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het chocolade-roomkaasmengsel om een luchtige vulling te krijgen.
4. Taart samenstellen
Giet de vulling over de gekoelde bodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 4 uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om volledig op te stijven.
5. Afwerking
Garneer de taart eventueel met extra verkruimelde lotuskoeken, witte chocolade schaafsel of een vleugje cacaopoeder vlak voor het serveren.

- Culinair
Gekarameliseerde peer met blauwe kaas en honing
Zachte stoofpeertjes met kruidige smaak, romige blauwe kaas en knapperige walnoten voor een luxe dessert of bijgerecht.

- Gezond
- Makkelijk
Banaan & havermout pannenkoekjes
Gezonde pannenkoekjes van havermout en banaan, geserveerd met frisse frambozen en honing. Perfect voor ontbijt of brunch.